#stories

#stories

El contrast, la contraposició, sovint ens són útils per tal de decantar-nos per una opció o l’altre. Vivim en una societat un tant vençuda al davant de la immediatesa. Tant és així que la gent es sotmet a l’oci de mostrar un instant de la seva vida, però sols per unes hores. El contrast en aquesta idea és tant fort com ho és un “sí” seguit d’un “no”. L’afany per exhibir part de la nostra intimitat, malgrat jugar amb el favor, o no, del límit de 24 hores, contrasta amb l’afany de qui mira, motivat per la curiositat buida, o per un interès agosarat.

#stories cerca mostrar que la pintura és i queda, és una realitat per experimentar el temps que un desitgi, gràcies a la iniciativa de ser exhibida en un espai expositiu. La pintura ha adquirit al llarg de la història un gran valor, gràcies a que ens ha permès prendre consciència de l’origen de la nostra existència, del pensament, de la identitat, la història.

6A Galeria d’Art, proposa una exposició on la pintura narrativa n’és la protagonista, sense ser necessari que sigui reflex fidel de la realitat. L’obra dels artistes Ángeles Agrela (Jaén, 1966), Ana Cabello (Inca/ Mallorca, 1987), Federico Granell, Cangas del Narcea/ Asturias, 1974), Emmanuel Lafont (Argentina, 1980), Guillermo Peñalver (Tarragona, 1982) y Helena Toraño (Llanes/ Asturias, 1984), capten sobre el llenç o sobre el paper, gràcies a la pintura, el grafit o el collage, la seva pròpia realitat, sigui observada o viscuda, congelada pel pinzell o trastocada pel seu imaginari, tot dins uns processos creatius abeurats pel domini de l’ofici.

El terme #storiesestà arrelat en la societat, probablement esdevé un dels fenòmens més analitzat, qüestionat, desitjat igualment que rebutjat, que marca en molts casos l’activitat social de milions d’usuaris.

Amb l’obra dels 6 artistes, es trenca part del sentit del concepte, oferint al públic la possibilitat de gaudir de l’obra més de 24 hores en un espai real, no virtual, on les persones hi posen la mirada des d’una perspectiva real, on qui mira estableix segons l’interès quin temps desitja posar la mirada en l’obra, en la pinzellada, el traç… que al cap i a la fi són una realitat que permeten la successió de mirades al llarg del temps.

6A GALERIA D’ART reuneix 6 artistes entorn una mateixa idea, cercant la diversitat en els discursos i llenguatges artístics. Per primera vegada es reuneixen els 6 autors en un mateix projecte. Tots ells tenen en comú que conten històries, les seves històries, d’algunes reals d’altres malgrat no ser-ho, ho podrien ser…

PRENSA

Category
Exposicions