Now!

Now!

L’obra dels artistes LOLA BERENGUER, RAMON CANET, MARIA CARBONERO, PEP COLL, JOAN CORTÉS, FÉLIX DE CÁRDENAS, EMMANUEL LAFONT, PABLO L. MARTÍNEZ, YUTAKA MORI i CARLES VALVERDE, es troben i en molts casos es retroben en un mateix espai per donar forma i sentit, a una nova proposta de 6A GALERIA D’ART. Com sempre des de la Galeria cerquem oferir al públic poder apropar-se a l’art, amb unes pautes clares que passen per la qualitat artística i tècnica, l’excel·lència, per tal d’arribar a un resultat final que en conjunt esdevé gairebé natural.

És si més no curiós quan el punt de partida és basar-nos en uns principis, que ja esdevenen marca de la casa, i que esvaeixen qualsevol tensió entre obres tan dispars com poden ser la pintura de l’artista Pep Coll i l’obra gràfica original de Carles Valverde. Quan prima la qualitat artística, la qualitat tècnica, l’ofici de qui pinta sobre la tela, qui dibuixa sobre la pedra litogràfica per a ser estampada, qui treballa la fusta noble i un resultat final extraordinari, no cal seguir cap fil conductor proposat, en molts casos imposat, per la figura de qui reuneix les obres dels diferents artistes. Sovint l’equip de 6A GALERIA D’ART cerca la tensió en diàlegs que de primeres semblen impossibles, sembla impossible el diàleg entre l’obra extremadament realista d’Emmanuel Lafont amb les escultures de Pablo L. Martínez, i quan les obres prenen la seva posició en l’espai i temps, s’estableix una relació gairebé natural. Es generen diferents diàlegs que poden arribar a l’harmonia, i en cap cas cap peça desentona ni es fa necessari el seu aïllament. Estem convençuts que es dóna únicament per la qualitat excel·lent de totes i cada una de les obres.

Des de la fundació del Taller 6A l’any 1982 i la transformació de forma natural en 6A GALERIA D’ART al cap de 30 anys, hem dut a terme una ingent recerca tècnica, sempre amb l’objectiu d’oferir el màxim als artistes en les seves estades en els nostres obradors. Però aquesta recerca no té sentit si no fem una recerca prèvia en l’excel·lència de l’obra en si, en mans d’autors amb ofici i coherència, que no pensin tant en el resultat final sinó en el procés.

Avui podem reunir obra d’autors d’una qualitat extraordinària més enllà de llenguatges, discursos, estètiques i tècniques. Gràcies a la pintura podem ser testimonis de la convivència entre la pinzellada del desaparegut artista sevillà, Félix de Cárdenas, amb el carbonet sobre tela de l’artista igualment andalús Emmanuel Lafont, sense cap mena de distorsió, ans al contrari “s’entenen”.

Com en totes les propostes de 6A GALERIA D’ART no tan sols ens basem en el diàleg entre diferents obres de diferents autors, donem molta importància a poder mostrar els diferents mitjans expressius: la pintura, el dibuix, l’escultura, la litografia i la xilografia, en el cas que ens ocupa.

Now! És una proposta basada en el diàleg de la llunyania en el plantejament, que desapareix quan es visita l’exposició. De sobte té sentit l’enfrontament de l’obra de l’artista japonès a l’obra de Maria Carbonero; cobra sentit la confrontació entre l’obra de Ramon Canet (més expressionista que mai) amb la delicadesa i subtilesa, sense deixar de ser contundent, de l’obra de Joan Cortés. Els grans formats (paper en el cas de Canet i Carbonero), conviuen amb les diferents tècniques sobre tela de Pep Coll, Lola Berenguer i Emmanuel Lafont. La resta d’obres signades en diferents formats, i mitjans expressius, de Joan Cortés, Pablo L. Martínez, Carles Valverde, Félix de Cárdenas i Yutaka Mori, van alternant posicions, plànols, en el diàleg que es mostra equilibrat i coherent.

Un cop més 6A GALERIA D’ART uneix forces amb els artistes per tal d’apropar l’art a la societat, afavorint en tot moment que la societat s’apropi a l’excel·lència i coherència, en l’art i la tècnica.

PRENSA

Category
Exposicions